0
Tactus Technology,dokunmatik,Tactile Layer Dokunmatik ekran çağında yeni bir çağ açılıyor. Şu an kullandığımız dokunmatikleri tarih yapabilecek derecede ilgi çekici olan bu yeni nesil dokunmatik duyan herkesin mutlaka ilgisini çekiyor. 
Tactus Technology, Boston’da düzenlenen 2012 SID Ekran Haftasında son moda dokunmatiklerini tanıttı. Bu yeni nesil dokunmatiğe Tactile Layer adı veriliyor. Bu dokunmatik ekran sayesinde düğmeler ya da ekrana çıkan herhangi bir şekil elle hissedilebilir hale geliyor. Örneğin mesaj yazıyorsunuz. Telefonu yatay bir şekilde tuttunuz. Yazacağınız tuşlar da yatay oldu. Yatay olmasının yanında tuşlar ellerinizle hissedebileceğiniz şekilde oluyor. Resimde de gördüğünüz gibi tuşlar hafif dışarı çıkmış bir şekilde duruyor. Dokunmatiği eliyle hissedemediği için kullanmak istemeyenlerin artık bahanesi kalmamış gibi. 

Bu ekran dünyanın ilk şekil değiştiren dokunmatik ekranı. İşinizin olduğu düğmeler belirgin şekilde olurken, işinizin bittiği düğmeler belirginliğini yitiriyor. Tactus Teknology’nin dünya için çok önemli olan bu icadı akıllı telefonlar, tabletler, e-kitap okuyucular, oyun cihazlarında ve arabaların göstergelerinde kullanılacak. İcad yeni bir çağ açacak gerçekten.

Yorum Gönder

 
tic
Top