0

Google korsan linkleri indeksinden siliyor
Google'ın geçtiğimiz ay 1.2 milyondan fazla linki arama motoru indeksinden çıkardığını biliyor muydunuz? Bu rakam her geçen gün artıyor. Gelen talepler daha çok telif hakkını ihlal eden linklerin kaldırılması yönünde ve en çok talep Microsoft'tan geliyor. Microsoft geçtiğimiz ay 500 binden fazla linkin arama motorundan çıkarılmasını talep etti. Kaldırılmasını talep ettiği linkler genelde kendi programlarının yasa dışı dağıtıldığı site linkleri.

Bir Google sözcüsü durumla ilgili açıklama yaparken, telif hakları nedeniyle indeksten çıkarılan linklerin farklı sebeplerden indeksten çıkarılan linklerden çok daha fazla olduğunu belirterek durumun ciddiyetine değindi. Bu durum aslında iyi bir gelişme. Bildiğiniz gibi her geçen gün korsan program ve oyun kullanımı artıyor. İnsanlar sık sık key, serial, crack araması yapıyor. Bu durum internetimizin temizliği ve güvenliği açısından hiç te iç açıcı değil.

Geçen ay 1296 farklı patent sahibinden korsan içeriğin indeksten çıkarılması yönünde talep geldi ve yine durumla ilgili Google'dan yapılan açıklamaya göre taleplerin %97si gibi büyük bir oranına cevap veriliyor. Bu da çok fazla linkin arama motoru indeksinden çıkarılması manasına geliyor. Google son zamanlarda Penguen dediği güncellemeleriyle dikkat çekiyordu. Sanırım Google sadece taleplerle hareket etmiyor kendi başına da interneti temizlemeye çalışıyor.

Yorum Gönder

 
tic
Top