0
Her gün onlarca hatta yüzlerce kez Google’a tıklıyoruz. Tıklamadığımız gün binde bir oranındadır. Peki ya bir gün boyunca Google’a ulaşamasak ne olur? Bazılarımız ekmek su değil ya. Ölmeyiz diyebilir. Ancak bazıları da ekmek su gibi Google’dan vaz geçemiyor. 

Geçtiğimiz günlerde Google çökmüştü. Hem de sadece 10 dakika. Bir gün bile değil. Bu süre bir gün olsa Google’a şikayet dilekçesi yazacaklar herhalde. Google’ın 10 dakikalık bir çöküşünün yaşandığı gün Twitter’de bir feryat bir figan. İnsanların elinden adeta temel yaşam maddelerini zorla almışlar gibi bir durum çıktı ortaya. 

Google’ın yaşadığı sorunun ne olduğunu asla bilemeyiz. Çünkü Google bu konuyu kesinlikle çok gizli tutuyor. Bu konu hakkında durum çok sıkı. Ortaya çıkan sorunu bilemeyiz ama her şeyi de bilemeyiz diye bir şey yok. Mesela Google’ın çöktüğü gün ne kadar maddi zarara uğradığını bilebiliriz. Bu konu hakkında araştırma yapan Adam Thompson Google’ın ne kadar para kaybettiğini hesapladı. 

Şirketin yıllık gelirlerinden yola çıkarak dakikada 72.380,95 dolar kazandığı sonucuna ulaştılar. Dakikadaki kazancını bulduk. Bunu 10 ile çarparsak 10 dakikadaki kazancını buluruz. Bu da 725.000 dolar. Bunu zarar olarak düşünürsek Google’ın 10 dakika çökmesi Google’ı 725.000 dolar zarara uğratıyor.

Yorum Gönder

 
tic
Top