0

Facebook’un sahibi ve yöneticisi Zuckerberg üç kağıt yapıp belaya mı bulaştı? Galiba bu defa Zuckerberg bu beladan kolay kolay sıyrılamayacak.

Facebook hisselerini halka açtığı zaman bir çok yatırımcı hayal kırıklığıyla yüz yüze kalmıştı. Bu işten büyük rahatsızlık duyan yatırımcılar, Zuckerberg’e dava açarak memnuniyetsizliklerini ifade ettiler.  Zuckerberg’i neden dava ettiler peki? İşte nedeni şu. Zuckerberg 1 milyar dolar kadar büyük bir rakama sahip olan hisseyi habersizce elinden çıkardı. Bu da diğerlerini rahatsız etti.

Davanın içeriğini inceleyecek olursak Zuckerberg ve Facebook’un yönetimini üstlenenler, sitenin reklma gelirlerinin 38 dolar olarak belirlenen açılış fiyatını karşılamayacağını biliyorlardı. Zuckerberg ve Facebook yönetim sorumluları bu konuda uyarı da almışlardı. Zuckerberg’i suçlamalarının nedeni hisseler konusunda önlem almak yerine elindeki hisseleri fırsat bulmuşken satması oldu. Sattı çünkü hisse değerleri oldukça yüksekti.  Hisselerin değerinin bu kadar yüksek olmasından kimsenin haberi yoktu.

Henüz suçluluğu kanıtlanmamış olan Zuckerberg bu davadan kolay yırtamayacak gibi. 

Yorum Gönder

 
tic
Top