0
Dünyanın en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesi olan Facebook habersizce işler yapmaya başladı. 2010 yılında hatırlarsanız Facebook bir duyuru yapmıştı. O duyuruda şundan bahsetmişti. İsteyen Facebook kullanıcıları maillerini @facebook.com olarak değiştirebilir demişti. “İsteyen”. Ancak bir hafta içinde yapılan değişikliklere bakılıyor ki herkesin maili @facebook.com olmuş. 

Bu konuda dünyadan tepkiler büyük olsa da Facebook hiç birini dinlemedi. Facebook 900 milyon kullanıcısını hiçe saydı. 
Teknoloji yazarı Ron Miller, CNN’e, “Facebook, kullanıcılarını kendisinden nefret ettiriyor. Herkesi zorla kendi e-mail sistemine katıyor. Bu şaka gibi” yorumunu getirdi. ABD’li blog yazarı ve söz konusu değişikliği ilk fark edenlerden biri olan Gervase Markham, Facebook’un hamlesini, hacker’ların elektronik mesajlara müdahale etmek için kullandıkları Man In The Middle (MITM) yöntemine benzetti. Markham, blog sayfasında, “Facebook ne yaptığını zannediyor” ifadesine yer verdi. 

E-mailinizi tekrar eski haline getirmek için bu yolu takip edin: 

Facebook’ta e-mailinizi eski haline getirmek için ana sayfa butonunun yanındaki oka tıklayın. Hesap ayarlarına girin. Oradan genel ayarları seçin. Orada e-posta yazar. Yanında da ana: yazar. Yani ana e-posta. Orada @facebook.com yazıyorsa onu eski haline çevirmek için düzenleyin.

Yorum Gönder

 
tic
Top