0

Facebook yeni değişiklikler peşinde. Dünya çapında Facebook'u 13 yaş altında kullanan çocuk sayısı 7.5 milyonu geçiyor. Bildiğiniz gibi Facebook'a kayıt olup kullanmak için 13 yaşını geçmiş olmak gerekiyor. Bu yasak kimseyi engellemeye yetmiyor. Kayıt olmak isteyen küçükler yaşını büyük gösterip kayıt oluyor. Facebook bu durumun önüne geçmek için farklı çalışmalara girişmiş durumda.

13 yaş altı çocukların Facebook'ta zaman geçirmesine ABD kullanıcıları tepki gösteriyor ama ebeveynlerin bile ellerinden Bir şey gelmiyor. Facebook işi daha kontrollü hale getirecek. Şu an ki Facebook 13 yaş ve altı kullanıcılar için sakıncalı içerik paylaşılabilecek nitelikte. Sanırız Facebok bu durumu 13 yaş ve altı kullanıcılar için değiştirecek. Değişiklikler diğer kullanıcıları etkilemeyecek. Sadece 13 yaşından küçükler için daha kısıtlı bir Facebook kullanımda olacak.

Çalışmalar şimdilik test aşamasında. Test aşamasında olan bu çalışmalar sonucu aileler çocuklarının kontrolünü sağlayabilecekler. Bu sayede Facebook çocuklar için daha güvenli bir ortam olabilecek. Aileler isterlerse çocuklarının hesaplarıyla kendi hesaplarını bağlayabilecek. Bu sayede kontrol etmeleri ve çeşitli durumlarda müdahale etmeleri kolaylaşacak. Bakalım test sonuçları olumlu çıkacak mı?

Yorum Gönder

 
tic
Top