0

Bilgisayarını korumak için çözüm arayanlar. Şimdi size sık sık güvenlik yazılımlarını çeşitli kategorilerde test eden AV- Test'in son antivirüs güvenlik test sonuçlarından bahsetmek istiyoruz. Bu test sayesinde 2012'nin en iyi ücretsiz antivirüsünü de bulmuş olacaksınız. Güvenlik programlarına para vermek istemeyenler için çok önemli bir yazı olacağını düşünüyoruz.
AV-Test antivirüsleri Performans, algılama ve kaldırma kategorilerinde test etti. Bu 3 kategoriden her biri için güvenlik programları 6 puan üzerinden değerlendirildi. Bakın hangi programlar listenin ilk sıralarında yer aldı. İlk önce kategorileri kısaca açıklayalım. Performans her bilgisayar için önemli. Sisteme çok yük bindiren bir antivirüsü kimse kulanmak istemez. Zira güvenlik programları bilgisayarın açık olduğu her an çalışmaktalar. Bu durumu dikkate aldığınızda antivirüslerin performansları çok önemli.
Antivirüsün veritabanı da çok önemli. Geniş bir zararlı veritabanına sahip olması algılama şansını arttıracaktır. Bununla birlikte sürekli güncellenmesi de lazım. Zararlı değerlendirme sürecinin kayıpsız ve hızlı gerçekleşmesi önemli bir özellik. Son olarak kaldırma. Virüs tespit edildi ama kaldırılabildi mi? Bir çok program zararlıyı tespit eder ama kaldırmakta yetersiz kaldır. Ya tam silemez ya da hiç bu durumda kullandığınız güvenlik yazılımının virüsü tespit etmesi asla yeterli değil. Zararlı kaldırma konusunda verimli programlar tercih etmelisiniz. Bu önemli kategorilerin ortaya konduğu testin sonuçlarını verelim...

Testin lideri son zamanlarda internet aleminde sıkça reklamlarını gördüğümüz Bitdefender oluyor. BitDefender Internet Security 2012 sadece performans konusunda bir puan düşüyor. Kaspersky Internet Security 2012 ikinci sırada geliyor. Algılama ve performans kategorilerinde çok az bir kaybı var. Üçüncü sırada ise F-Secure Internet Security 2012 'yi görüyoruz. Algılamadan tam puan alan program zararlı kaldırma ve performans kategorilerinden birer puan eksik alıyor. İlk üçü verdik. Şimdi gelelim ücretsiz antivirüs yazılımlarına. AVG Anti-Virus Free Edition 2012 ücretsiz olmasına rağmen bir çok ücretli programın önünde yer alarak beşinci sıradan listeye giriyor. Algılama ve performans kategorilerinden yarım puan kaybeden program zararlı kaldırma konusunda 6 üzerinden 4.5 puan alıyor. Bu sonuçla 2012'nin yapılan ilk testlerinden birinde en iyi ücretsiz anti-Virus programı seçiliyor. AVG Anti-Virus Free Edition 2012 Ücretsiz İndir.

Diğer ücretsiz anti-Virus programlarından bahsedelim. Panda Cloud Antivirus Free Edition 1.5.2 listeye dokuzuncu sıradan giriyor. Avast Free Antivirus 7.0 listeye 16. sıradan girmiş durumda. Burda bir açıklama yapalım. Bir çok kişi avasta çok güveniyor. Bu testte görülüyor ki avast özellikle virüs kaldırma konusunda sınıfta kalmış. 6 üzerinden 3 puan alabilen program zararlı kaldırma da pek başarılı değil. Performans konusunda beş puanla iyi durumda olan programın algılama puanı ise 4.5 olarak belirlenmiş. Listede yine çok fazla kişi tarafından kullanılan Avira'nın ücretsiz sürümünü göremiyoruz. Avira'nın ücretli sürümü ise listeye 10. sıradan giriyor.

Yorum Gönder

 
tic
Top