0

Son zamanların yayılması gereken haberlerinden biri sanırım Wiki’den yapılan zararlı açıklaması. Bir çok internet sitesi durumu sanki Wiki’nin suçuymuş gibi gösteren başlıklarla duyurmaya gayret gösterse de durum pek öyle değil. Dev sitede büyük tuzak benzeri başlıklarla okuduğunuz haberlerde aslında mağdur olan Wiki’dir.

Zararlı paylaşımcılar tarayıcılar için hazırladıkları zararlı uygulamaları herhangi biri yükleyip akabinde Wiki’ye girdiğinde o zararlı uygulamadan kaynaklı Wiki’de reklam görmektedir. Oysa Wiki politikalarında böyle bir durum söz konusu olamaz. Wiki sadece kendinin reklamını yapar. O da zaten bağış istemek ya da farklı bir etkinliği tanıtmak içindir.


Bu açıklama bir Wikipedia yetkilisinden gelmektedir. Sanırım son zamanlarda bu tür şikayetler çok alındı ve bu durum Wikipedia’nın dikkatini çekti. Wiki’yi bilen insanlar onun kar amacı güden kuruluşların ve diğer kişilerin reklamını yapmayacağını bilir. Yapılan uyarıda eğer Wikipedia’da kendisinin bağış istemesi haricinde bir reklam görürseniz bu tarayıcınızdan kaynaklı bir sorundur. Sebebi ise bazı kötü niyetli insanların hazırladığı akıllıca bir tuzak. Wikipedia’nın çok kullanılan bir tarayıcı olduğu malum. İnsanlığa sınırsız hizmet verdiğini de herkes biliyor. Bu site reklam yayınlasaydı eminim para kazansın diye herkes reklama tıklardı. Bunun farkında olan kötü niyetli insanlar tarayıcılara çeşitli yollarla yaptıkları müdahaleler sonucu Wikipedia’da yayınlanmayan reklamları yayınlıyormuş gibi gösterip insanların tıklamalarını sağlıyorlar. Sonuç olarak reklamlardan gelir elde ediyorlar.

Yorum Gönder

 
tic
Top