0

Anonymous Twitter’ı Hackledi Mi?

Pastebin bir metin depolama sitesi ve Pazartesi günü burada 5 sayfa Twitter kullanıcılarına ait olduğu söylenen bilgiler yayınlandı. İddialara göre Anonymous’a bağlı bir hack grubunun Twitter’dan 55 bin e yakın hesap bilgisini çaldığı iddia edildi. Çalınan bilgilerin yayınlandığı söylendi. Twitter iddiayı kısmen kabul etti.

İnternette dolaşan haberlerde Twitter’ın iddiayı yalanladığı konuşuluyor ama Twitter yayınlanan bilgilerin bloke edilmiş hesaplar olduğunu söylüyor. Düşündüğünüz zaman hackerların yayınladığı Twitter bilgileri bloke edilmiş hesaplar olsa bile hatta 55 bin hesabın hepsi bloke edilmiş hesaplara ait bilgiler olsa bile hackerların bu bloke olmuş 55 bin hesabın bilgilerini nasıl elde ettiğini Twitter açıklayabilir mi çok merak ediyoruz.  


İddialara göre hackerlar Twitterda bloke olmuş hesapların bilgilerini defalarca tekrarlayarak internete koydu. Karşıt haberlerde ise ünlü isimlerin bilgilerinin bile yayınlandığı söyleniyor. Twitter söylentiler hakkında ilginç açıklamalar yapıyor. Saldırı olmadığını söyleyen yetkililer sunucularına erişim sağlanmadığının üstünde duruyor. Bunun yanında verilen bilgi aynen şu şekilde; “Beş sayfada yer alan 20 binden fazla kullanıcı hesabı bilgisinin birçok defa tekrarlandığını ve her birinin bloke edilen spam hesaplar olduğu” yine dediğimiz gibi bahsedilen 20 bin hesaptan kaçı benzersiz ve bu benzersiz olanların hepsi bloke edilmiş olabilir mi? Olduğunu varsaydığımızda hackerlar bu bilgiye serverlara müdahale etmeden nasıl ulaştı? 

Yorum Gönder

 
tic
Top