0

Mozilla Marketplace adını verdikleri bu Google Web Mağazası benzeri uygulamanın betası şu an hazırlanıyor. İçerisinde HTML5 ve Javascript uygulamaları barındıracak olan açık beta ile yayınlanacak. Bu uygulamanın Firefox’u eski popüler dönemlerine döndürmesi bekleniyor.

Şu sıralar yeri çıktığı ilk günden beri gelişim gösteren Chrome tarafından işgal edilmiş olsa da Firefox hala çok fazla insan tarafından kullanılan bir tarayıcı olma özelliğini göstermeye devam ediyor. Kullanıcılarının isteklerini göz ardı etmeyen Mozilla daha iyi bir Firefox deneyimi için Google’ın Web Mağazası benzeri içerisinde uygulamalar yer alacak Marketplace isminde online mağazasını açıyor.
Mozilla’nın Marketplace’de yer alacak uygulamalar konusunda katı bir tutum sergilemesi söz konusu. Yapılan açıklamalara göre hiçbir şekilde pornografi içeren uygulamalara yer verilmeyeceği şimdiden kararlaştırılmış gözüküyor.

İlk etapta ücretsiz uygulamaların yer alacağı Markeplace’de projenin tutması halinde ücretli uygulamalara yer verilebileceği konuşuluyor. Bu durum uygulama geliştiriciler için yeni bir gelir imkanı manasına geliyor. Mozilla Marketplace’in stabil sürümün yayınlanma tarihi tam olarak bilinmesede bu senenin sonu olabileceği konuşuluyor.

Yorum Gönder

 
tic
Top