0

Daha önceki bir haberimizde Project Glass ile ilgili beklentilerin büyük olmaması konusunda uyaran Google yetkilileri gözlüğü geliştirmekten de geri kalmıyor. Gözlüğün tanıtım reklamında ki gibi görselliğe sahip olmayacağı daha basit bir sistem kullanılacağı duyurulmuştu. Şimdi ise yeni patent başvurularıyla gözlüğe çok önemli özellikler ekleneceğini biliyoruz.

Sihirli gözlüğe çok mantıklı bir özellik eklenecek. Yapılan bir paten başvurusunda "Ses göstergelerinin giyilebilir bir hesaplama sisteminde görüntülenmesi" şeklinde bir patent Google Glass için alında. Bu işitme engelliler için gözlüğün sesi yazıya çevirmesi manasına geliyor. İşitme sorunu olanlar bu gözlük sayesinde konuşulanı anlayabilecek. Sesi anında yazıya dökecek olan bir yazılım gözlüğe eklenecek.

Bazı dedi dokulara göre gözlüğün 2012 sonunda piyasada olacağı konuşuluyor. Fiyat içinse 250 ile 600 dolar arası bir fiyat olabileceği konuşuluyor. Google’dan bahsedilen iki durum ile ilgili bir açıklama olmasa da özellikle yeni patent başvurusu bize çok mantıklı geliyor.

Yorum Gönder

 
tic
Top