0

Google Chrome ve Facebook'un Bozuşma Günleri

Facebook tarayıcı pazarına adım atmak için hazırlıkları yaptı ve girişimlerde bulundu. Bir nevi kendine hedef belirledi. Hedefi de Operayı satın alarak tarayıcı pazarına girmek. Daha resmi bir açıklama yok Opera’nın Facebook tarafından satın alındığına dair. Ancak bu konu hakkında söylentiler fazla.
Facebook bütün bu olanlardan sonra Opera ile yakınlaştı. Bu yakınlaşmanın bir sonucu olarak da Facebook’un desteklediği tarayıcılar listesine Opera da girdi. Ancak dikkati çeken olay sadece bu değildi. Opera listeye girerken, Google Chrome listeden çıkarılmıştı.
Bu olayın sebebinin altında yatan diğer bir neden ise Google’ın kendi sosyal paylaşım ağını oluşturması. “Google +” Google’ın kendi sosyal ağı. Birçok yönü Facebook’a benziyor. İşte Facebook bu nedenle de Google’a kızgın. Galiba Google’ın şu sıralar yaptığı bir sürü atılımı yediremeyen piyasa elemanları var. Google kendi cihazlarını çıkarttı. Kendi işletim sistemini kullandı. Akıllı telefon pazarını da bayağı bir etkiledi. İyi işler başaranların karşısına mutlaka böyle pürüzlükler çıkıyor.

Yorum Gönder

 
tic
Top