0

Sık sık gündeme gelen konulardan biri Facebook’un bir şekilde üyelerinin gizliliğini ihlal etmesi ve kişisel bilgilerini tehlikeye atması oluyor. Facebook’un bu yüzden Avrupa ülkeleriyle bile başı derde girmişti.

İddialara göre Facebook beğen düğmesi ile insanların webdeki hareketlerini takip ediyor. Stewarts Law avukatlarına göre bu Amerikan Tele Kulak yasasına aykırı bir durum. Ayrıca avukatları bu davanın dijital gizlilikte çığır açabilecek nitelikte olduğunu vurguluyorlar. Bununla birlikte davaya başka ülkelerdeki insanların katılmasının yollarını arayan avukatlar sanırım davayı büyütmeye çalışıyorlar.


Şu an dava ile ilgili 21 dosya birleştirilmiş durumda. Dava konusu basitçe Facebook’un sosyal ağdan çıktıktan sonra bile insanları takip edip bilgi almaya çalışması. Facebook’tan gelen açıklamada ise davanın mesnetsiz olduğu ve davaya karşı çıkacakları söyleniyor.

Facebook’un bir çok uygulamasının, özellikle reklam amaçlı gelir elde etme yollarının çoğunun kişisel güvenliği tehlikeye attığını biliyoruz. Umarız bu dava sosyal ağları kişisel güvenliğe daha saygılı hale getirmeye yeter.

Yorum Gönder

 
tic
Top