0

Tek bir hareketle Facebook’un milyonlarca dolar kaybettiğini biliyor muydunuz? GM yani General Motors Facebook’un en büyük reklam verenlerinden biri yaptığı açıklama ile bundan böyle Facebook’ta reklam yayınlamayacağını takipçilerine duyurdu. Haber Facebook yönetiinde endişe ile karşılandı. Olayın diğer reklam verenlere örnek olmasından korkuldu ama aynı kategoride reklam veren diğer müşterilerden henüz açıklama yapılmadı.

Facebook’un hisseleri borsada 34 ile 38 dolar arası işlem görüyor. Facebook halka arz için çok uğraştı. Bu hareketli günlerde böyle bir haber Facebook cephesinden gerektiği gibi büyük yankı uyandırdı. General Motors Facebook’ta ilk günden beri toplamda 40 milyon dolar değerinde reklam yayını yapmıştı. Sitenin önemli gelir kaynaklarından biri olan GM’nin bu kararı endişe vericiydi.


GM neden Facebook’a reklam vermekten vazgeçti?

Bazı kesimler tarafından Facebook’un ilgi kaybettiği konuşuluyor.  Uzun zamandır Facebook’un doyum noktasında olduğu bundan daha fazla büyüyemeyeceği ve daha fazla insan çekemeyeceği konuşuluyordu. Bunun ilk sonucu alınmış gibi görünüyor.



GM’den gelen açıklamaya göre Facebook reklamlarından bekledikleri geri dönüşü alamadıkları için reklam vermekten vazgeçtikleri söyleniyor. Bu da kısmen Facebook’un doyum noktasına ulaştığını kanıtlar nitelikte.

Yorum Gönder

 
tic
Top