0
Bütün haber sitelerinde en çok konuşulan haberlerden biri cep telefonu satışlarının düşmesi. Yanlış anlaşılması %2’lik bir düşme var ama geçen senenin ilk çeyreğine göre. Sene toplamında ne olacağı belli olmaz. Bunun aynında akıllı telefon satışlarındaki artış olaya farklı bir boyuttan bakmamızı sağlayacak gibi.

Bilgisayarlar ve akıllı telefonlar ile ilgili yapılan araştırmalar gösteriyor ki akıllı telefon satışları bilgisayar satışlarını geçmiş durumda. Olaya bu yönden bakarsak aslında cep telefonu popülerliğini hala yükselerek devam ettiğini söyleyebiliriz. Zira son zamanlarda büyük telefon üreticileri dillere destan telefon tanıtımı da yapıyorlar. İlgi göstermemek mümkün değil.

Biz bu son araştırmanın rakamlarına bakalım ve bu önemli konu hakkında bilgi verelim. 2012’nin ilk aylarında toplamda 419.1 milyon cep telefonu satışı olmuş. Bu elbette ki inanılmaz bir rakam ama geçen seneye göre %2lik bir düşüş yaşandığı için hayal kırıklığı yaratmış.
Ama daha özele inersek akıllı telefon satışları genel cep telefonu satışlarıyla benzerlik göstermiyor. Bu sene şimdiye kadar 144.4 nilyon adet cep telefonu satılmış ve geçen seneki aynı dönem rakamlarıyla karşılaştırdığımız zaman %44’ten fazla bir artış yaşandığı söylenebilir.

Verilmesi gereken bir diğer ayrıntı ise telefon üreticileri ile ilgili. Samsung 86 milyondan fazla telefon satarak liderliği elde etmiş durumda. Nokia ve Apple sırasıyla onu takip ediyorlar. Samsung’un liderliği koruduğu bir diğer kategori ise Androidli telefon satışları. Piyasadaki Androidli telefonların %40’ı Samsung’un.

Yorum Gönder

 
tic
Top