0

Apple geri adım atarak iPad’in ismini değiştirdi. Yeni iPad modelinin hücresel ağ destekli versiyonlarını WiFi + 4G adlandıran Apple isim değişikliğine giderek WiFi + Cellular(hücresel) şeklinde bir düzenleme yaptı. Bunun nedeni ise başta Avusturalya olmak üzere bir çok ülkede Tüketici Mahkemelerine şikayetler yağması.

Bu senenin başında Avustralya’da yaşanan olayları biliyoruz. Bir çok kişi Yeni iPad’in reklamlarda tanıtıldığı gibi olmadığı hakkında şikayette bulunmuş, durumu daha da ileri götürerek Tüketici Mahkemesine başvurmuştu. Aslına bakarsanız durum Apple’ın dikkatsizliğinden kaynaklanıyor. Yeni iPad’de sorun olmamasına rağmen üretim aşamasındaki farklı ülkelerin farklı teknolojileri dikkate alınmadan üretim yapıldığı için sorun çıkmış.
Yeni iPad Amerika’daki 4G ağlarıyla gayet uyumlu çalışırken Avustralya’daki 4G bantları değişik olduğu için 4G bu ülkede kullanılamayan bir özellik haline gelmiş. Apple tabletin isminde 4G ibaresini kullanınca Avustralyalı müşterilerde satın aldıkları tabletin 4G özelliğini kullanamayınca olay elbette ki yalan reklama giriyor.

Mahkemeler haklı oldukları için müşteriler lehinde karar vermiş ve elektronik cihaz onay merkezleri de duruma müdahale etmek zorunda kalmış. Bu sıkıntılar Apple’ın geri adım atmasına neden olmuş. Apple son çareyi isim değişikliğinde bulmuş. Bundan böyle yeni iPad, WiFi + Cellular(hücresel) şeklinde isimlendirilecek. Şu an ki aşamada reklamlar değişmiş durumda ve çeşitli ülkelerin resmi internet sitelerinde isim değişikliği devam ediyor.

Yorum Gönder

 
tic
Top