0
VPN Hızını Arttırmak İçin Muhteşem Öneriler
Günümüzde internet kullanıcıları tarafından çokça merak edilen ve hakkında detaylı olarak bilgi sahibi olunmak istenen konulardan biri de VPN hızının nasıl arttırabileceği konusudur. Dilerseniz makalemizin de ana konusu olan çokça merak edilen bu konumuz hakkında sizlere ve merak edenlere detaylı bir şekilde hemen bilgiler sunalım.
VPN Uygulaması Nedir?
VPN uygulaması; İnternet dünyasında güvenli bir biçimde gezinmek ve yasaklı olan sitelere kolayca giriş yapılabilmesi açısından oluşturulmuş bir sistemdir. Dolayısı ile internet dünyasında daha güvenli olarak sörf yapılabilmesi açısından bu harika uygulamadan faydalanılmaktadır.

VPN Uygulaması Ne İşe Yarar?
Birçok bilgisayar kullanıcıları VPN uygulamasından habersizdir. Bu harika uygulamanın ne işe yaradığı hakkında sizlere hemen bilgiler sunalım. İşte VPN uygulaması sayesinde kolayca yapabilecekleriniz şunlardır;
  • Bu harika uygulama bilgilerinizi özel olarak şifrelemekte ve sorunsuz bir şekilde gizleyebilmektedir.
  • İnternet dünyasında kısıtlanan web sitelerine ise kolayca erişim sağlamanızı sağlamaktadır.
  • Sanal bir ağ sistemi olarak da bilinen VPN uygulaması sayesinde aynı zamanda zahmetsiz bir şekilde internete bağlanabilmektesiniz.
VPN Sunucusunun Arttırılması Açısından Yapılması Gerekenler Nelerdir?
VPN uygulamasının arttırılması açısından yapılması gereken bazı uygulamalar bulunmaktadır. Bu uygulamalar ise şunlardır;
  • Kullanıcılar en yakın VPN sunucusunu tercih etmeli: VPN sunucusunun internet hızının yavaşlatabildiğini az önce belirtmiştik. VPN uygulamasının kullanıcısına en yakın konumda bulunması bu açıdan oldukça önemlidir. Dolaysıyla Türkiye'ye en yakın ülke hangisi ise onun seçilmesini tavsiye etmekteyiz. Bu konuda VPN uygulaması kullanıcılarına harika yardımcı olmaktadır. Çünkü VPN programı kullanıcılarına en yakın ülkenin hangisi olduğunu otomatik olarak sunabilmektedir.
  • Şifrelemeden uzak durulmalı: VPN uygulamasının hızının arttırılması açısından yapılması gerekenlerden biri de şifremeden uzak durulmasıdır. Zira şifreleme işleminin zaman kaybına neden olduğunu ve beraberinde VPN uygulamasının hızını önemli derecede düşürebildiğini belirtmek isteriz.
  • TCP yerine UDP protokolleri tercih edilmeli: VPN uygulamasının hızının arttırılması açısından yapılması gerekenlerden biri de TCP yerine UDP protokollerinin tercih edilmesidir. İlgili cihaz ile ağ arasında iletişimin kurulması açısından internet protokol takımlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu protokoller bağlantının nasıl paketlenip iletileceğini sağlamaktadır. TCP/IP protokolü bağlantının kurulup kurulamadığını sık olarak kontrol etmektedir. UDP/IP ise verileri bilgisayardan önce internete ulaştırmakta ancak verilerin internete ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmemektedir. Bu durum ise sonuç olarak UDP protokolünün TCP protokolünden daha hızlı olduğunu göstermektedir.
  • Modeme VPN kurulumunun yapılmasından kaçınılmalı: Birçok bilgisayar kullanıcıları kullandıkları modemlerine VPN uygulamasını kurmakta ve bunun sonucunda ise farkında olmadan internet hızlarının yavaşladığından yakınmaktadırlar. Modeme VPN uygulaması kurulduğu takdirde diğer cihazlar da sizinle aynı hareketi gerçekleştirmekte ve sizin VPN uygulamanıza doğrudan bağlanmaktadırlar. Fakat bu durumu siz fark edememektesiniz. VPN bağlantısı zaten tek başına oldukça düşük bir hıza sahip olduğundan diğer cihazların da bağlanması halinde hızının minimum düzeye inmesi söz konusu olabilmektedir.
VPN uygulamasının hızını arttırmak için yukarıdaki uygulamaları gerçekleştirebilirsiniz. VPN uygulamasının hızının arttırılması açısından yapılması gerekenler hakkında da bilgiler sunduktan sonra makalemizi burada tamamlamaktayız.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top