0
Cihazınızın Pil Ömrüne Zarar Veren 5 Ücretsiz Google Hizmeti
Ücretsiz sunulan Google hizmetleri kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlayarak, cihazlardan alınan verimin yükselmesine imkan tanıyor. Ancak bazı uygulamalar var ki; onlar cihazların pil ömrüne zarar veriyor. Kullanıcılar, ücretsiz olması nedeni ile tercih ettikleri söz konusu uygulamalar hakkında yeterli bilgi birikimine sahip değiller. Pil ömrünü uzatmak için cihaza yüklenen uygulamaların silinmesi yararlı olacaktır. Silinmeyen uygulamaların ise durdurulması gerekmektedir.


Google Play Hizmetleri
Root erişimi olmadan kaldırmanın mümkün olmadığı Google Play Hizmetleri, cihazlarda bulunan pek çok uygulamanın düzgün şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Uygulama, en basit yoldan devre dışı bırak seçeneği ile etkisizleştirilebilir. Bunun içinse ayarlar, uygulamalar sıralamasının takip edilmesi gerekmektedir. Google Play’ın, cihazlar üzerinde pil ömrünü en fazla tüketen uygulama olduğu unutulmamalıdır.
Google Uygulaması
Yine root erişimi olmadan kaldırılamayan Google Arama Uygulaması, ayarlar ve uygulamalar sıralaması takip edilerek devre dışı bırakılabilir.
Google Haritalar
Kullanıcıların konumlarını takip eden Google Haritalar Uygulaması, pil ömrünü oldukça fazla tüketmektedir. Ayarlar ve uygulamalar takip edildikten sonra devre dışı bırakma işlemi gerçekleştirilmektedir.
Google Takvim
Yine yukarıdaki adımlar takip edilerek devre dışı bırakılabilen uygulama, kullanıcıların tüm özel notlarını almalarını sağlamaktadır. Ancak pil ömrüne zarar vermesi nedeniyle çoğu kullanıcı tarafından tercih edilmemektedir.
Google Fotograflar
Fotograf kütüphanesi hizmeti veren google fotograflar uygulaması yine ayarlar ve uygulamalar adımları takip edilerek devre dışı bırakılabiliyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top