0
Cimri.com’un tüm servislerini Amazon’a taşıyarak elde ettiği gelişim dünya çapında başarı hikayesi olarak yayınlandı

Cimri.com ekibi son bir kaç ay içinde teknik altyapısında köklü değişiklikler hayata geçirdi.

Cimri.com CEO’su Serkan Koç, hedefledikleri dijital dönüşüm projesinin amaçlarını şu şekilde özetledi: “Değişen dijital ekonomide, Data önemini giderek artırmaktadır. Öğrenen algoritmalarımız sayesinde datanın işlenmesi ile tüketicilere ihtiyacına yönelik ürünlerin sunulması kolaylaştı. Tüketici istediğini bulmak için yüzlerce mağaza gezmek istemiyor. Biz milyonlarca ürün içinden o müşterinin isteyebileceği ürünleri ön plana çıkartarak tüketicinin özel hissetmesini sağlıyoruz. Amazon’un getirdiği hız ile de 100’lerce sitenin milyonlarca ürününü için tüketiciye fiyat alternatifi tek noktadan sunarak zaman ve para tasarrufu imkanı sağlıyoruz. Bu noktada hız ve tüketici deneyiminin kesintiye uğramaması önem arz ediyor. Amazon teknolojileri sayesinde büyük datayı daha ucuza ve daha hızlı analiz edebiliyoruz. Amazon ile yaptığımız bu işbirliği, bize müşteri deneyiminin önemli olduğu bu dönemde, büyük bir esneklik sağladı.  Kullanıcının aradığı içeriğe ulaşmasını kolaylaştıracak, deneyimini yükseltecek her geliştirmeyi bir fırsat olarak görüp, bunu mümkün kılabilecek her aksiyon planını hayata geçirmeye özen gösteriyoruz.”



Dünya devi Amazon, cimri.com’un dijital dönüşüm hikayesine, Türkiye’nin teknolojisi ile öne çıkan firmaları arasında yer verdi.

Cimri.com dijital dönüşüm projesinin önemli aksiyonlarından birisi Amazon Web Services (AWS) kullanmaya başlamak oldu. AWS ürünlerinin başarılı bir şekilde entegre edilmesinden sonra Cimri.com’un kaydettiği gelişme Amazon Web Services tarafından başarı hikayesi olarak yayınlandı. Vestel, Coca - Cola TR, Onedio.com, Amazon Web Services tarafından başarı hikayesi yayınlanan diğer Türk firmaları.

Amazon ürünlerini kullanarak site yüklenme hızımız %80 oranında arttı.

Tüm servislerin Amazon’a taşınmasının ardından sitenin açılış hızında %80 artış sağlandığını belirten Koç, bu artışı tüketicilerin sitede geçirdiği sürenin ve görüntülediği sayfa sayısının artışında da rakamsal olarak görüldüğünü belirtti. Cimri.com’un sayfa görüntülemesi %60 geçirilen süre ise %72 oranında arttığını ve  bu artışların paralelinde organik trafik değerlerinin %111 oranında artış kaydettiğini ekledi.
Kullanılan Amazon servisleri sayesinde site trafiğindeki ani yükselişlerde server kapasitesini kayıp yaşamadan artırabilmenin yanı sıra trafiğin yoğun olmadığı zamanlarda da kapasiteyi otomatik olarak ayarlayabilmenin büyük avantajını görüldüğü belirtildi.

Sistemlerimizin performansını iyileştirmenin yanı sıra yaptığımız altyapı yatırımlarında %30 oranında maliyet avantajı sağladık.

Cimri.com’un tüm servislerini Amazon Web Services’a taşıması %30’luk maliyet avantajı sağladı. Geçiş sonrası sistem kesintileri sıfıra indi. Amazon Kinesis ürünü sayesinde mağazalardan gelen ürünlerin fiyat, özellik gibi kritik bilgilerinin sisteme gerçek zamanlı yansımasını sağlandı.

Koç, kısa dönem planlarını şu şekilde özetledi: “Çok önemli ve büyük bir veriye sahibiz. Büyük Veri analizleri ile site ziyaretçilerimize ilgi alanlarına ve ihtiyaçlarına uygun özelleştirilmiş ürünler sunabileceğiz.  Bu noktada Amazon platformunun büyük veriyi işleme servisleri işimizi kolaylaştıracak.”


Cimri.com ile şirket haberleri için Kurumsalhaberler’i takip edebilirsiniz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top