1
Klasik ampullerle karşılaştırıldığında düşük bütçeli harcama yapan led aydınlatmalar, modern görünümleri ve renk çeşitleriyle kullanıcıların ilgisini çekiyor. Az enerji tüketmesiyle tasarruflu kullanım olanağının yanında, uzun ömürlü olmaları led aydınlatma ürünlerinin ilgi görmesini sağlıyor.

Led teknolojisinin gelişmesiyle renk çeşitliliği artan led aydınlatmaların kullanım alanı da giderek genişliyor. Günümüzde ev, ofis, otoyol, sokak, tabela aydınlatmalarında led ürünler kullanılıyor.  



Led aydınlatmaların teknik özellikleri

-        Minimum enerji tüketimi ile tasarruflu kullanım sağlarlar.
-        100.000 saate kadar uzun ömürlüdürler.
-        Doğal ışık yaratırlar.
-        Ledler yarı iletken özelliktedir.
-        Ana maddeleri silikondur.
-        Farklı açılarda ışık verecek şekilde üretilirler.
-        Kırmızı led aydınlatmalar 2,20 Volt, yeşil led aydınlatmalar 3,30 Volt, mavi ve beyaz led aydınlatmalar 3,40 Volt gerilimle çalışırlar.
-        Ledler, sağlam, küçük boyutlu ve hızlı açılıp kapanabilmeleri nedeniyle diğer ışık kaynaklarına göre daha avantajlıdır.

Ledler nerelerde kullanılıyor?

Led aydınlatmalar, model ve renk çeşitliliği bakımından günümüzde birçok alanda kullanılıyor. Yoğun ışık kullanımının gerektiği otoyol, halı saha ve tenis kortu, otoyol ve sokak aydınlatmaları günümüzde led ürünler ile yapılıyor. Başlangıçta sadece kırmızı renkte sinyalizasyonda kullanılan ledler, son zamanlarda güneş ışığının yetersiz olduğu yerlerde bitki yetiştiriciliğinde, otomotiv sektöründe, cep telefonu teknolojisinde de yerini almaya başladı. Günümüzde;

-        Fotoğraf özellikli cep telefonlarının flaşları,
-        Reklam panoları,
-        Köprü ve tarihi bina aydınlatmaları,
-        Otomobillerdeki gösterge paneli led teknolojisi sayesinde aydınlatılabiliyor.

Şerit led nedir?

Model çeşitliği ile kullanım alanı da çeşitlenen led aydınlatmalar arasında yer alan şerit ledler, küçük led ampullerin esnek ve ince bir şerit üzerine dizilmesiyle oluşturuluyor. Kendinden yapışkanlı olup cam, metal, ahşap ve boyalı zeminlere kolaylıkla yapıştırılabilen şerit ledler en çok mutfaklarda ve dekorasyonda kullanılıyor. Şerit ledlerin, tablo aydınlatmalarında, zeminlerde gizli led aydınlatmalarda, iç mekanların tavan dekorasyonlarında sıklıkla kullanılan bir ürün. Şerit ledlerin birçoğu 12 volt DC akım ile beslenir ve 220 voltu 12 volta düşüren adaptörler kullanılır.

Zengin ürün çeşitleri ile ihtiyacınız olan şerit led ürünlerini sizin için temin eden elektrikurunleri.com iç ve dış mekan için şerit led, tek çipli 3 çipli şerit led, led hortum, nano şerit led ve led bar ürünleri sunuyor. Elektrikurunleri.com web sitesinde ihtiyacınız olan diğer led aydınlatma ürünlerini ve aksesuarlarını da inceleyebilirsiniz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Kaliteli ve profesyonel eğitici blog oluşturmuşsunuz.

    YanıtlaSil

 
tic
Top