0
Çin pazarının önemli isimlerinden biri olan Huawei’nin yeni cihazın Mate S’i incelemek için bu başlığı açtık. Geniş bir inceleme olacak. Umarım faydamız dokunur. 

Ülkemizde oldukça yaygın bir Pazar elde etmeyi başaran Huawei’nin oldukça iyi cihazlar çıkarttığına kendim şahitlik ederim. Ancak ben beğeniyorum diye siz de beğeneceksiniz gibi bir kaide yok. Aşağıda sunacağım geniş incelemenin ardından cihazla ilgili görüşlerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz. 

Huawei Mate S İncelemesi 

Boyut özellikleri; 
  • 148.8 mm yükseklik, 
  • 75.3 mm genişlik, 
  • 7.2 mm kalınlık, 
  • Batarya dahil 156 gr ağırlık. 
Telefonun boyut özelliklerinden yola çıktığımız zaman oldukça zarif bir yapıya sahip olduğunu görebiliyoruz. 

Renk özellikleri; 
  • Altın, Mistik Şampanya, Titanyum Gri 
Piyasadaki birçok telefondan farklı renk seçenekleri tercih etmiş. Sıradan renkler kullanmamış. Herhangi bir markaya bakın. Mutlaka beyaz ve siyah vaz geçilmez renkleridir. Bu cihazdaki gibi kendine güvenen renkler kullanmak herkesin hoşuna giden bir fikir değil demek. 

Ekran özellikleri; 
  • 5.5 inç boyutunda Full HD AMOLED ekran. 
2016’da, hatta 2015’te birçok markanın tercih ettiği 2K ekranı tercih etmeyen Huawei bu konuda geride kalmış. Zira 2016’da neredeyse amiral gemileri ve alt modellerin çoğunda 2K ekran kullanılıyor. Zira Sony Xperia Z5 Premium’da 4K ekran kullanıldığını göz önünde bulundurursak Huawei Mate S’i bu konuda geri kalmış buluyorum. 

İşlemci özellikleri; 
  • Hisilicon Kirin 935,Octa core(4*2.2GHz +4*1.5GHz),64-bit. 
İşlemcisi de alışılmışın dışında bir işlemci. Yani Samsung’da LG’de kullanılan işlemcilerden değil. Ancak bu işlemcinin de telefonu güç konusunda geri bırakmayacağı belli. 

İşletim sistemi özellikleri; 
  • Android 5.1. 
İşletim sistemi olarak da biraz geriden seyrediyor. Zira General Mobile Dİscovery Android One bile Adnroid 6.0.1’i almış durumda iken Huawei gibi bir dünya markasının böyle bir cihazı Adnroid 5’te bekletmesi cihaza yapılan en büyük haksızlıklardan biri olmuş. 

Hafıza özellikleri; 
  • 32, 64 ve 128GB depolama seçenekleri. 
Depolama seçenekleri ülkelere göre farklılık gösterebilir. Ayrıca 3 GB RAM bulunan cihazın hafıza seçeneklerinin çeşitliliği güzel olmuş. 

Kamera özellikleri; 
  • 13MP OIS RGBW AF Çift-Tonlu Flaş arka kamera, 8MP FF BSI Yumuşak Işık ön kamera. 
Kamera konusunda da piksel olarak geriden seyrettiğini söylemezsem objektif bir yorum yapmış olmam. 

Batarya özellikleri; 
  • 2700 mAh batarya. Bu batarya oranı cihaza göre oldukça düşük kalmış. O işlemciyi ve bu RAM’i çalıştırırken acaba cihazı nasıl ayakta tutmayı düşünüyorlar? Belki de kendilerince bir planları vardır. Bunu cihaz piyasaya sürüldüğü zaman yapılan incelemelerden edineceğimiz bilgilerle anlayacağız. 
Kutu içeriği; 
  • Cihazın kutusundan 1 adet kulaklık, 1 adet şarj adaptörü, 1 adet USB kablo, 1 adet kullanım kılavuzu, 1 adet iğne (sim kart takmak için). 
İncelememizde her yöne değinmeye çalıştık. Şimdilik elimizdeki bilgilerle sizlere bunları yansıtabildik. Daha geniş bir incelemeyi zamanla sizlere sunacağız.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top