0
ABD’nin parça tedarikçisi Bosch artık otomobil sektöründe de adını duyuracak. Otomatik pilot için çalışmalarını sürdüren Bosch otomobillerin kendi kendilerini kullanmaları için caba harcıyor. 


Almanya ve ABD’de otonom sürüşü yapan Bosch şimdi de sürüşlerine Japonya’da devam ediyor. ters trafik koşulları yüzünden işlerinin biraz zor olduğunu belirten Bosch mühendisleri Japonya’nın bu konuda kendilerine çok yardımcı olduğunu belirttiler. Son zamanlarda Tesla’dan duyduğumuz otomatik pilot haberleri şimdi de Bosch’tan geldi. Yakın zamanda farklı markalardan da duyacağımızı düşünüyoruz. Teknoloji ilerledikçe çeşitli isimler de otomobil sektöründeki bu kazançlı hareketi kaçırmayacaklardır. 

Otonom sürüşleri için arabayı yapmak problem değil. Bu sürüşleri yapabilmek için yasal bir çevreye ihtiyacı var. Bir anda test aşamasındaki otomatik pilotu trafiğe salarsanız insanların can güvenliğini hiçe saymış olursunuz. Bu nedenle yasal bir çevrede test edilmesi gereken araçlar için yasal çevre problemi var. Birçok ülkeyi deneyen Bosch şimdi de otonom sürüşleri için yasal çevreyi Japonya’da buldu. Umarım sürüşlerde başarılı olur.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top