0
Sizlerle daha önce paylaştığımız haberimizde Whatsapp’ın ücretsiz kullanıma sunulduğunu belirtmiştik. Daha önce yıllık 0.99 dolara kullanım imkanı sunan Whatsapp artık hiç ücret ödenmeden kullanılacak. Peki, neden ücretsiz oldu? 


Whatsapp’ın ücretsiz olmasının nedeni şu şekilde açıklanıyor. 1 milyara yakın kullanıcı sayısı ile dikkat çeken Whatsapp’ın özellikle Brezilya ve Hindistan’da hatırı sayılır kullanıcı sayısı var. Bu kullanıcıların yıllık 1 dolar ödeme şansları olmadığından Whatsapp bu işten vaz geçti. Çünkü bu insanlar paralarını ödemeyince kullanıcı olma durumundan çıkıyorlar. Bu sefer de Whatsapp’ı kullanıcı sayısı düşüyor. Online ödeme imkanları olmayan bu insanlar Whatsapp için para ödemezken bile önem arz ediyor. 

Ayrıca gelen bilgiler arasında Whatsapp’ın reklam göstermeyeceği de vardı. Peki, geliri nerden elde edecek? Whatsapp’ta muazzam bir veri akışı var. Bu veriler aslında reklam değeri taşıyor. Whatsapp bu şekilde de gelir elde ediyor. Bakalım Whatsapp bundan sonra nasıl bir yol izleyecek?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top