0
Bildiğim kadarıyla Sony ile piyasada ilgi bulan su geçirmez akıllı cepler yavaş yavaş yayıldı. Ardından Samsung da bu patenti aldı. S5’te suya dayanıklılık özelliğini görmüştük. S6’da böyle bir garanti vermeyen Samsung şimdi de S7 modelinde suya dayanıklılık garantisi veriyor. 


S5 gerçekten suya dayanabiliyordu. Ancak kapak çıkartılabilir olduğundan içeri su sızma tehlikesi vardı. Sony’de bu böyle değil. Kapak çıkma olayı yok ve çok sağlam bir yapısı var. Bu nedenle içine su sızma gibi bir durum söz konusu değil. Ancak S5’te kapak tak çıkar derken aşınan kısımlardan su geçirme tehlikesi var. Bu nedenle kapak çıkartma olayı S7’de olmaz. Zira öyle olursa başarılı bir su geçirmezlik özelliği ortaya çıkartamayacaklar. 

S7’de batarya daha büyük olacak deniyor. S6’da 2550 mAh olan batarya S7’de 3000, S7 Edge’de 3600 mAh olacak. Batarya yönünde Samsung bir devrim yapacağa benziyor. Gerçi cihazlar ne kadar güçlü olursa o kadar çok güç harcıyor. İki taraf birbirini tamamlıyor, ancak hiç artmasa bu sefer pil problemi ortaya çıkardı. 

Şimdilik Mart ayında tanıtılacak olan S7’den gelen haberler bu kadar. İlerleyen zamanlarda elimize ulaşan haberleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top