0
Son zamanlarda aldığımız haberler hepimizi üzüyor. Şarj esnasında patlayan telefonlar, gece şarj sırasında eriyen cihazlar, insanlara ölüm tehlikesi geçirten batarya patlamaları vs. Bu korkunç haberler artık son bulabilir. Öyle ki patlamayan bir bataryanız olacak! 


Patlamayan bir batarya nasıl olacak? Öncelikle her batarya patlayacak diye bir şey yok. Bazen bataryalar tehlikeli duruma gelebiliyor. Örneğin şarj esnasında arama yapmamanız, uygulama kullanmamanız ve hatta mümkünse cihazı hiç kullanmamanız şiddetle öneriliyor. Ancak uyan var uymayan var. Uymayanlardan bazıları ölüm tehlikesi geçiriyor. Ancak şimdi size anlatacağım bir icatla şarjdayken cihaza dokunmama uyarısına uymak zorunda kalmayacaksınız. 

Stanford Üniversitesi üniversitesinin bataryalar için geliştirdiği buluşu bataryayı son derece güvenli hale getiriyor. Yeni nesil batarya olarak adlandırdıkları buluşları batarya ısındığı zaman içindeki elektrik akışın kesiyor. Yani telefona bataryadan elektrik gitmiyor. Bataryadan elektrik gelmeyince telefon kapanıyor ve batarya kendini soğumaya alıyor. Batarya ısısı normal şartlara döndüğü zaman telefona yeniden elektrik gitmeye başlıyor. Bu şekilde bir akıllı sistem geliştiren Stanford Üniversitesi patlamaları bu şekilde önleyeceklerini belirtti. 

Sıcaklık sensörü ile bunu yapacak olan Stanford Üniversitesi’nin yeni buluşlarını bir an önce tamamlayıp piyasaya sürmelerini istiyoruz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top