0
Akıllı telefon kullanıcılarının baş belası ısınma problemidir. Bu belayı ne yaparsanız yapın başınızdan atamıyorsunuz. Ancak yeni nesil cihazlarda bu problemin önüne geçmek için çözümler üretiyorlar. Samsung’un düşündüğü çözüm oldukça iyi gibi görünüyor. 

Samsung, S7 modelinde ısı borusu kullanılacak. Isınma yüzünden birçok şikayete maruz kalan Samsung bu şikayetleri ortadan kaldırmak için S7’e ısı borusu koyacak. Bu boru telefonun içine gidecek. Telefonun içine hava taşıyacak olan bu boru tıpkı bilgisayarlardaki fan işlevini görecek. Bilgisayarlardaki fanlar işlemcileri nasıl soğutuyorsa ısı borusu da S7’yi soğutacak. Şu an için sızıntı halinde olan bu haber ilerleyen zamanlarda dileriz ki gerçeklik kazanır. Çünkü ısınma belası mobil cihazların hepsinin başına bela. Bu nedenle kısa zamanda çözüm üretilmesi gerekiyordu. Umarız Samsung bu işi başarır ve diğer firmalara da ön ayak olur. 


Görselde gördüğünüz gibi cihazın içine boru gidiyor. Bu boru soğutma işlemini görecekmiş. Umarız işe yarar bir çözüm olur.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top