0
Hacettepe Üniversitesi tarafından uzun zamandır üzerinde çalışılan Türkiye’nin ilk yerli otomobili olan EVT S1 artık gün yüzünde. Sır gibi saklanan otomobilden bu zamana kadar hiç haber alınmamıştı. Detaylar haberimizin devamında. 


Hacettepe Üniversitesi bu otomobilin 3 yıldır üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Yerli otomobilin şasisi yüksek mukavemetli alüminyumsan oluşuyor. Ayrıca aracın gövdesi karbon fiber ve glass fiberle güçlendirilmiş. EVT S1 100 KM yola 90 KM sabit hızla gittiğinde 10 KW/SA enerji tüketiyor. Araç kilometrede 4 kuruşluk enerji harcıyor. Araç 180 KM hıza kadar ulaşabiliyor. Ayrıca aracın 0 KM hızdan 100 KM hıza ulaşması 7.5 saniye alıyor. Araç 1050 kilo ağırlığa sahip. Aracın enerji deposu 35 KW/SA. Bu batarya 10 saatte doluyor. Eğer hızlı şarj istasyonlarında şarj ederseniz 30 dakikada doluyor. EVT S1 141 beygirlik bir güce sahip. Aracın İstanbul Ankara arasında 18 TL’lik enerji harcaması bekleniyor. 

Yerli otomobilin en güzel tarafı aracın tüm parçaları Türkiye’de üretildi. Bizi en çok sevindiren de bu. Türkiye çoktan bu şekilde bir yerli otomobil üretmeliydi. Aracın satış fiyatı 50 bin dolar olarak belirtilmiş. Yerli otomobil diyerek olayı buraya kadar getirdik, ancak bu fiyat sadece belirli kişilerin bu otomobili kullanmasına sebep olacaktır. Yine ülkemizde yayılma gösteremeyecektir. İnsanın içine altın mı koydunuz diyesi geliyor. Bir de dolar üzerinden satışa çıkartmışlar. Doların günümüzde sürekli yükseldiğini düşünürsek aracın fiyatının da yükseleceğini kesinlikle söyleyebiliriz. Rakam aynı, ancak aracın fiyatı tavan yapmış durumda olacak. 

Yerli otomobilin her şeyi güzel, ancak sanki alamasınlar, almaya çoğu kişinin gücü yetmesin de alamasınlar hesabında üretilmiş gibi duruyor. Dileriz yazdıklarımız bir şekilde Hacettepe Üniversitesi’nin bünyesinde çalışan mühendislere ulaşır.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top