0
Akıllı telefonlar hayatımızın her yerine girmeye başladı. Yatarken, kalkarken hep yanımızdalar. Hem sürekli elimizde olduğu için, hem de fazla güç tükettikleri için kısa zamanda şarja takmak zorunda kalıyoruz. Dolması hayli zaman alıyor. Biz bu yazımızı biraz da olsun şarj etme zamanını kısaltmak için yazdık. 

Telefonunuzu duvarlarda yer alan prizlerden şarj edin. 


Telefonunuzu üçlülerden ve onun gibi aparatlar üzerinden şarj ederseniz daha uzun zamanda şarj eder. Bunun sebebi araya aracı koymanızdır. Nasıl bir ürün uzaktan ülkemize gelirken aradaki aracılar sürekli fiyatı arttırırlar, işte üçlüler de şarj süresini arttırırlar. 

Gücü yüksek usb adaptörleri kullanın. 

Prizden elektrik alıyorsunuz. Ancak adaptörünüz bunun ne kadarın size veriyor. Adaptör içeride enerjiyi kontrol ediyor, düzenliyor ve usb kablosu ile size veriyor. İşte şarj adaptörü size ne kadar fazla ve hızlı enerji gönderirse o kadar hızlı şarj olur. 

Taşınabilir şarj aletleri de çözüm getirebilir. 


Taşınabilir bir şarj aleti aldığınızda şarj süresiyle ilgili bir sıkıntı kalmaz. Çünkü her zaman yanınızdadır ve taktığınızda uzunca bir süre bekleyebilirsiniz. 

Uçak modunda şarj ederseniz daha hızlı şarj olur! 


Telefonunuzu uçak moduna almanız demek telefonun güç harcayan en önemli unsurlarını kapatmanız demektir. Şarj olurken aynı anda şebeke sinyali, Wİ-Fİ ve bunun gibi şeyler kapandığından şarj olurken güç harcamayacaktır. Hiç harcamadan para biriktirmek paranızın daha hızlı birikmesine yardımcı olur. Ancak arada harcarsanız paranız birikir, ancak yavaş yavaş birikir. 

Sürekli şarjım yüzde kaç dolmuş diye kontrol etmeyin. 

Şarjınızın yüzde kaç olduğunu kontrol etmeniz için ekranın ışığını açmanız gerekiyor. Işığı açtığınız zaman da parlak bir ekran ve yüzlerce pikselle karşılaşıyorsunuz. Bu da şarjınızın yavaş dolmasına sebep olur. 

Eğer bu rehbere uyarsanız şarjınız daha hızlı dolacaktır.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top