0
iPhone 6s, iPhone 6s Plus’ı 4’e Katladı!
Apple’ın Eylül ayı başlarında tanıtılan ve ilk grup ülkelerde satışa çıkan yeni akıllı telefonları iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ilk haftasına rekorla başlamıştı. İlk haftasında toplamda 13 milyon adet satılan yeni iPhone’lar ile ilgili merak edilen noktalardan birisi de, iki cihazın birbiri ile olan rekabetine yönelikti. Geçtiğimiz yıl pazara sunulan 4.7 inç ekranlı iPhone 6 ve 5.5 inç ekranlı iPhone 6 Plus modellerinde olduğu gibi Apple bu ekran büyüklüklerini yeni modellerde de korumuştu. Yeni cihazların karşılıklı satış oranları da önceki seriye benzer bir tabloyu ortaya koydu.

Gsmarena.com sitesinin konu ile ilgili haberine göre, iPhone 6s büyük kardeşi iPhone 6s Plus’a fark attı. 4.7 inç ekranlı modelin, 5.5 inç ekranlı modele göre 4 kat fazla satıldığı yapılan araştırmalarda ortaya çıktı. Localytics araştırma şirketinin verilerine göre, iPhone pazarında küçük yüzdelerle yükselmeye başlayan iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modelleri yüzde 1-2 civarında ufak paylara ulaştı. Bu paylar şimdilik düşük olsa da iki modelin arasındaki tercih edilme oranını ortaya koymak için ilginç veriler içeriyor.
Araştırma şirketinin sağladığı veriler, iPhone 6s’in satışa çıktığı günden bu güne kadar, yüzde 1.5’lik pay elde ettiğini gösteriyor. iPhone 6s Plus için ise bu pay yüzde 0.4 olarak belirlenmiş. Veriler net satış rakamlarını içermese de, pazar payları iki model arasında yaklaşık 4 kata kadar fark olduğunu gösteriyor. Bir başka değişle, satılan her 1 iPhone 6s için 1 adet iPhone 6s Plus satılmış durumda. Aradaki bu farkın kullanıcıların çok büyük ekranlı telefon kullanmak istememesinden kaynaklandığını söyleyebiliriz.

5.5 inç ekran büyüklüğü ile “phablet” sınıfına giren iPhone 6s Plus, mobiliteyi azaltması ve tek elle kullanım zorluğu gibi etkenlerden dolayı daha az kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Önümüzdeki dönemde de, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinin iPhone pazarı içindeki pazar paylarını artırarak yükselmesi bekleniyor. Bununla birlikte, iki model arasındaki farkın kapanması ya da daha fazla açılması beklenen gelişmeler arasında değil.
Gelişmiş özellikleriyle büyük ilgi gören iPhone 6S’ler güçlü ve sağlam yapısıyla da uzun ömürlü bir kullanım vadediyor.  Ancak ne kadar dayanıklı olursa olsun, iyi kullanılmadıkları halde bozulmaları söz konusu. Böyle durumlarda iPhone telefonunuzu güvenle emanet edebileceğiniz bir servis bilmenizde fayda var. Yeni nesil cep telefonu tamir hizmeti sunan Cepfix, arızalanan iPhone telefonları kısa sürede ilk günkü haline getiriyor. Başarılı bir iPhone teknik servisi olan Cepfix’de iPhone, Samsung, LG, Sony, Nokia gibi birçok marka akıllı telefonun tamiri yapılabiliyor. Cihazınızda oluşabilecek kendiliğinden açılıp kapanma, pixel hatası, ana buton bozukluğu, şarj soketi arızası, kameranın çalışmaması, hafıza kartı, yön sensörü, Touch ID, kulaklık, ses tuşu, sim kart ve kablosuz ağ sorunu gibi birçok soruna çözüm bulunuyor.

Yerinizden kalkamadan iPhone ve Samsung tamir hizmeti almak istiyorsanız, kapıya servis uygulaması ve yedek telefon hizmetiyle öne çıkan Cepfix’i tercih edebilirsiniz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top