1
Teknoloji pazarında daha önce sık olmasa da karşılaştığımız kamerasız akıllı telefon muhabbeti ZTE ile tekrar ortaya çıktı. Daha önce BlackBerry ile piyasada bir süre dolaşan kamerasız akıllı cepler bu defa da ZTE ile piyasada. 


Akıllı telefonların tercih edilme sebepleri arasında üstün özelliklere sahip kameraları, müzik yetenekleri, kaliteli video çekebilmeleri gibi sebepler yer alıyor. Ancak büyük bir etken olan kamera ortadan kalkınca bu telefon ne kadar tercih edilir, meçhul doğrusu. 

Kısa yorumlarımızdan sonra ZTE’nin kamerasız akıllı telefonunun özelliklerine gelelim. Bakalım kamerası olmadan bir akıllı telefon ne kadar üstün özelliklere sahip olabiliyor? 

ZTE S3003 kod adıyla piyasada olacak olan akıllı telefonun özellikleri; 
  • 720x1280 piksel çözünürlüğünde 5 inç ekran, 
  • 4 çekirdekli 1.5 GHz hızında işlemci, 
  • 1 GB RAM, 
  • 8 GB dahili hafıza, 
  • 117 gr ağırlık. 
Bu özelliklere sahip olan akıllı telefonda neden kamera yok? Bu gerçekten büyük bir eksiklik. Bu gibi bir cihaza kamera konulması en fazla 10 dolar daha fazla maliyet getirir. 10 dolarlık bir malzemeden kaçılmış. Peki, bu 10 dolar telefonun fiyatını ne kadar aşağı çekebilmiştir? Eminim fazla değildir. Bize göre kamera konulmaması farklı sebeplere dayanıyor. Bakalım ZTE’nin bu kamerasız telefonu ne kadar tutacak?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top