0
Samsung’un geçtiğimiz haftalarda piyasaya sürdüğü Galaxy Note 5 akıllı cihazı bir sürü eleştiri aldı, hakkında bir sürü görüş bildirildi. Ancak hepsi sözde kaldı. Uygulamalı olarak sağlamlığı hakkında bir video, bir yazı görememiştik. Ancak telefonların sağlamlığını ölçmesiyle meşhur olan TechRax firmasının kanalında yayınlanan bir video ile Note 5’in ne kadar sağlam olduğunu görmüş olduk. 


Note 5’e önce bıçak darbeleriyle kutusunun içinde rahatsız etmeye başladılar. Bıçağı kutuya sapladılar. Kutusu oldukça sertti. Bu nedenle zarar görmedi. Eğer telefonu aldığınız zaman size kargo ile gelecekse taşıma esnasında altlarda bile kalsa hiçbir şekilde zarar görmeyecektir. Kutusunun dayanıklılığını ölçtükten sonra bu defa bıçak darbeleri Note 5’in kendisine gelmeye başladı. Önce arka kısmına çiziliyor mu acaba sorusunu sorarak kesmeye çalıştı. Çizik göremedik. Arka kısmı cam olduğundan çizikleri fark edememiş de olabiliriz. Çizme girişiminin ardından bıçağın sivri kısmını arka kısma saplamaya çalıştılar. 2 – 4 defa saplanan bıçağa dayanan Note 5 ardından kendini bıraktı ve telefonun arka cam kısmı çatladı. Testi yapan kişi de buna şaşırdı. Arka kısımdaki cam çabuk pes etti. 

Önemli olan ön kısımdaki ekranı değerlendirmeye gelince şunları söylemek doğru olacaktır. Ön kısım arka kısımdan daha dayanıklıymış. Ön kısama önce bıçak darbeleri geldi. Ardından çekiç darbeleri ile ekrana eziyet edildi. Normal şartlarda üzerine çekiç düşse kesinlikle kırılmaz. Videoda da gördüğünüz gibi kırılmıyor. Ancak kasten çekici kaldırıp hızlıca vuruyor, o zaman ekran çatlıyor. Ancak ekranı kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Çekici daha hızlı vurduğunda ise ekran çizgi çizgi oluyor ve bir kısmını karanlık kaplıyor. 

Son yorum olarak Note 5 son derece dayanıklı bir cihazmış. Videodaki gibi telefona kaldırıp çekiç vurmayacağımızı varsayarsak ekranın kırılma ihtimali çok düşük. Arka kısım için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Elinizden kaldırım taşına düşüp çatlarsa şaşırmamanızı tavsiye ederim.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top