0
Huawei işbirliği ile üretilecek olan Nexus 6 hakkında gelen küçük haberlerin ardından şimdi de neredeyse özelliklerin tamamı geldi. Yazımızın devamında Huawei Nexus 6’nın özelliklerini öğrenebilirsiniz.

  • 1.55 GHz hızında 8 çekirdekli işlemci, 
  • Snapdragon 810 yonga seti, 
  • 3 GB RAM, 
  • Adreno 430 işlemci, 
  • Android 6. Marshmallow. 
Ayrıntıya girmeden verilen özelliklerden sizlerle paylaşabileceğimiz bunlar. Kısa bir değerlendirme yapmak gerekirse özellikler hakkında şunları söyleyebiliriz. 1.55 GHz saat hızında çalışan bir işlemci ilk bakışta düşük bir özellik gibi geliyor, ancak 8 çekirdekli olduğunu hesaba katarsak yeterli bir işlemci olduğunu görüyoruz. Yeni nesil işlemci setlerinden Snapdragon 810’u kullanan Nexus 6 bu özelliğiyle de sevileceğe benziyor. 3 GB RAM’e gelince bu RAM miktarı şu an için en yüksek RAM hafızasıdır. Bundan daha yüksek bir RAM hafızası henüz bulunmamakta. Birkaç telefonda 4 GB RAM bulunuyor, ancak en çok satan markaların amiral gemilerine baktığımızda en fazla RAM hafızası 3 GB olarak göze çarpıyor. Yani bu yönüyle de ideal olduğunu söyleyebilirim. Grafik işlemcisine baktığımızda yine son nesil grafik işlemcisine yer veriliyor.

Değerlendirmemizde de yer verdiğim gibi telefonun özellikleri amiral gemilerine taş çıkartabilecek özelliklere sahip. Google’ın cihazlarına verdiği güncellemeleri de göz önünde bulundurursak piyasaya muhteşem bir cihaz daha sürülmek üzere.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top