0
Apple yeni modelleri piyasaya sürdükçe her yönüyle güçlendireceğine daha da zayıflatıyor. Geçtiğmiiz günlerde iPhone 6S’in tanıtımını yapan Apple, batarya kısmıyla iPhone 6S bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattı. 


Apple iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ta A9 işlemci kullanacak. İşlemci yönüyle kendini güçlendirmiş. Bu işlemci ne sağlıyor? A9 işlemci CPU anlamında 6S’i %70, GPU anlamında ise %90 daha güçlü kılıyor. Ayrıca cihazda 2 GB RAM olacakmış. Ancak RAM miktarına 1 GB diyenler de var. Her ne olursa olsun cihazın bataryası çok yetersiz. O ekrana, o işlemciye bu batarya nasıl yetecek, hayret doğrusu. Bataryanın değerinden bahsetmedim. Bataryası 1715 mAh olacak. Bu batarya en basit Android cihazlarda bile kullanılmıyor. Acaba Apple’ın bir planı mı var? Bir planı varsa ve bu bataryayı bir şekilde bir günü çıkartacak şekilde kalibre edebilirse sözümüz yok. Ancak 1715 mAh bataryayı da nasıl kalibre ederse etsin bür günü çıkartması imkansıza çok yakın. 

Apple olumsuz yorumların ardından şu açıklamalarda bulundu. A9 işlemci A7 işlemciden daha az güç tüketiyor. Hem daha güçlü, hem daha az güç tüketiyor. Söylemleri bu yönde, ancak telefon piyasaya çıkmadan ve deneme kullanımları yapılmadan yorum yapmak bizim açımızdan aceleci bir davranış olacak.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top