0
Google Chrome’un son sürümü olan Chrome 45 daha az RAM tüketiyor. Yapılan karşılaştırmalardan sizlerin de açıkça göreceği bellek tüketimi azalmış durumda. Chrome 43’te 3-5 sekme açtığımızda RAM’de yer kalmıyordu. Son güncelleme ile bu problem giderilmiş. 


Google Chrome 45’te son derece önemli gelişmeler oldu. Chrome kendini uzun zamandır bu kadar iyi geliştirmemişti. Güncellemelerde basit özellikler ekleyerek kullanıcılarını avutmaya çalışıyordu. Ancak bu defa kullanıcılarının en çok istediği şeyi yaptı. Bellek tüketimini azalttı. Bu durum hem pil tüketimini hem de performans kaybını önledi. Ayrıca Chrome’u kapattığınızda artık son kapattığınız sekmeler değil, önem arz eden sekmeler sırasıyla açılacak. Bundan farklı olarak düşük özelliklere sahip bir bilgisayar kullanıyorsanız Chrome sekmeleri kendine göre restore ediyor. Bu da performans önemli derecede etkiliyor. 

1 Eylülde kullanıma sunulan Google Chrome 45 yüzde 15’e kadar pil tasarrufu sağladığı söyleniyor. Size Chrome 45’in etkisi ne oldu?


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top