0
Samsung rekordan rekora koşmaya devam ediyor. Her zaman ilklerle adı anılan Samsung bu defa da depolama alanında bir ilke imza attı. 16 TB'lık bir alanla ilk defa bu kadar yüksek bir rakamı teknoloji piyasasına sundu. Detaylar haberimizde.



2.5 inç PM1633a 16 TB SSD Samdung'un dikkatleri üzerine toplamasına sebep oldu. Bu depolama teknolojisi kullanıcıya 15.36 TB depolama alanı sunuyor. Her zaman ve her depolama teknolojisinde olduğu gibi küçük bir alanı kullanamıyoruz. Bu kadar yüksek boyutları bize sunan hard disk acaba kaç paraya satılıyor? Araştırmalarımız arasında fiyat da bulunuyor. Bu teknoloji 5 bin Euro ile piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor. Peki, bu rakam Türk parası ile neye denk geliyor? Euro'nun tavan yaptığı ülkemizde bu rakam 15 bin TL ile 20 bin TL arasında bir rakama denk geliyor. 

Fiyat değerlendirmesinin üzerinde son olarak durmak istiyorum. Türkiye şartlarında 20 bin TL'yi bir hard diske kim verir, bilinmez. Neredeyse 80 milyon olan nüfusumuzdan bu teknolojiyi satın alıp kullanacak kişi sayısı oldukça sınırlı. Daha çok teknoloji şirketlerine ya da güvenlik amaçlı kayıtların yapıldığı şirketlerin işine yarayabilir. Bekleyip neler olacağını, kimlerin bu ürüne rağbet göstereceğini göreceğiz. 

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top