0

Telefonların ortadan basınca maruz kaldıklarında acaba ne hal aldıklarını çok merak ediyoruz. Tabiki telefonu eğmek için test yapamıyoruz. o kadar parayı bayıldıktan sonra telefonu eğmek için uğraşmak hiç akıl işi olmazdı. Ancak teknoloji firmaları pahalı telefonlara hiç acımıyor. 


Bu defa sizlere daha piyasaya sürülmemiş bir iPhoen modelinin sağlamlık testiyle karşılaştıracağım. iPhone 6S'in sağlamlık testi yapıldı ve sonuç yine hüsran. iPhone 6'da da aynısı olmuştu. Apple, iPhone 5S'ten sonra sağlamlığından taviz vermeye başladı. 5S ve öncesinin tank gibi çerçeveleri vardı. Eğilmeye karşı dayanıklılardı. Ancak yeni iPhone modelleri incelmeye başladı ve sağlamlık da buna paralel olarak düştü. 

Sizlere aşağıda verdiğim videoda iPhone 6S'in eğilme videosunu izlerken de fark edeceksiniz ki, iPhone 6S, 6'ya göre daha zor eğiliyor. Çünkü Apple, iPhone 6S'de 7000 serisi alüminyum kullanmış. Ayrıca çinko ile güçlendirilmiş. Bükülme testinin sonuçlarını olumlu olarak değerlendirenler var, ancak neye göre olumlu? iPhone 6'ya göre değerlendirdiğimiz zaman olumlu oluyor. Geçen yıl çıkan bükülme videolarında iPhone 6'yı izlemişsinizdir. Bu iki modeli karşılaştırdığınızda da anlaşılıyor ki Apple daha sağlam ve daha ince bir modele doğru gidiyor. 


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top