0
Akıllı telefon pazarında bir ilk olan döndürülebilen kameralı telefon Huawei Honor 7i piyasaya bomba gibi düşecek. Cihazda normalin dışında biz özellik yok. Hatta birçok özelliği diğer cihazlarla aynı, ancak her açıya ayarlanabilen kamerası onu eşsiz kılmaya yetiyor. Biz böyle bir hareketi fotoğrafa değer veren Sony ya da LG’den bekliyorduk. Ancak Huawei’den geldi. Bakalım döndürülebilen kameradan neler bekleyebiliriz? 



Öncelikle ön kameraya ihtiyacınız yok. 13 MP çözünürlüğünde arka kamera ile özçekim de yapabilirsiniz. Bu da başkasına ihtiyaç duymadan kaliteli fotoğraflar çekebilmenize olanak tanıyor. Şu ana kadar ön kamerası 13 MP değerinde olan bir cihaz duymadım, ancak yavaş yavaş ön kameraların da MP değeri yükselmeye başladı. Tabi bunu ilk olarak Huawei başardı. Huawei’nin döndürülebilen kamerası ile her açıdan fotğraf çekmek mümkün. Yerinden çıkarak tam tersine kadar döndürülebilen kameranın dönme görselini sizlerle paylaştım. Hangi açıdan fotoğraf çekebileceksiniz ve ne derece kaliteli olacak bu görselden anlayabilirsiniz. 

Cihazın diğer özelliklerinden söz edecek olursak şunları söylemek yerinde olacaktır. Cihazda istediğiniz zaman kamera koruyucusu olarak kullanabileceğiniz ve aynı zamanda parmak izi okuyucusu olarak da kullanabilen bir donanım bulunuyor. Cihaz metal kasaya sahip ve sadece 7.8 mm kalınlığında. 

Huawei Honor 7i’nin iki adet versiyonu bulunuyor. Biri 16 GB hafıza ve 2 GB RAM ile piyasaya sürülecek ve fiyatı 250 dolar olacak. İkinci versiyonu ise 3 GB RAM’e sahip olacak ve 32 GB dahili depolamaya sahip olup 297 dolardan piyasaya sürülecek. 



Bu telefon gerçekten satış rekorları kırabilir. Ancak bu telefonların şimdilik sadece Çin’de satıldığını hatırlatmak isterim.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top