0
Gmail'de yanlışlıkla atılan e-postalar artık geri alınabilecek.
Birçok kişi elektronik posta kullanırken 'Gönder' tuşuna bastıktan saniyeler sonra hatalı yazım olduğunu veya ekleri koymayı unuttuğunun farkına varıyor. Teknoloji devi Google'ın elektronik posta hizmeti Gmail, bu sorunu çözmek için 'Geri al' seçeneğini devreye soktu.
Özelliği aktif etmek gerekiyor
Ancak Gmail kullanıcılarının bu özelliği kullanabilmek için önce aktif hale getirmesi gerekiyor. Gmail ekranının sağ üst köşesinde yer alan 'Ayarlar' bölümünden 'Göndermeyi geri al' seçeneğinin aktif hale getirilmesi durumunda gönderilen bir e-mail alıcının e-posta adresine düştükten sonra dahi silinebilecek.
E-postayı silme süresi 30 saniye
Fakat yine de kullanıcıların hızlı davranması gerekiyor zira Gmail, geri alma işlemi için en fazla 30 saniye süre tanıyor.
2009'dab  bu yana test sürümleri kullanıma açıktı 
Gmail'in gönderileri geri alma özelliği 2009'dan bu yana test sürümlerinde kullanıma açıktı. Fakat bugüne kadar sadece Gmail'in pilot olarak uygulamaya başladığı özellikleri denemeyi kabul eden kullanıcılar bu özellikten yararlanabiliyordu. Testlerin olumlu sonuç verdiğini düşünen Google, gönderilen e-postaları geri çekme özelliğini tüm kullanıcılara açma kararı aldı.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top