0
Wi-Fi üzerinden SSL bağlantı yapmaya çalışan iPhone’larda bir yazılım hatası tetiklenerek telefonu tamamen kullanılmaz hale getirebiliyor.
Uyarı ciddi boyutta, iPhone telefonların kendi yazılımları içinde bulunan bir kod hatası (bug) Wi-Fi ağlara bağlanmaya çalışan telefonları tamamen kullanılmaz hale getirebiliyor. Özellikle W-Fi Accsess Point noktalarından sinyal almaya çalışırken tetiklenen bu hata, telefonların çöpe atılmasına da sebep olabiliyor.
SkyCure isimli bir güvenlik şirketinin yaptığı uyarıya göre, açık alanlarda veya çoklu paylaşım noktalarında Wi-Fi sinyali arayan iPhone’lar ciddi bir tehdit altında bulunuyor. Sorun Apple iPhone’un SSL soket bağlantı kodlarında yatıyor. Wi-Fi sinyal ararken ortaya çıkabiliyor ve telefonun tamamen donmasına veya sürekli ‘reset’ atmasına sebep olabiliyor. Özellikle SSL bağlantılarda şifreyi çözmek için girişimde bulunan iPhone SSL soketleri belli bir noktada yazılımlarındaki hatalı kısmı tetikleyebiliyorlar. Bu bağlamda telefon sonsuz döngüye giriyor ya da kendini bir daha açılmamak üzere kapatabiliyor.



Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top