0
Kantar WorldPanel'in yaptığı bir araştırmaya göre, Avrupa'nın beş büyük ülkesinde Android kullanıcıları iPhone'lara yöneldi.
Avrupa merkezli Kantar WorldPanel isimli araştırma şirketi, Android ve iOS kullanıcılarıyla ilgili bir araştırma yaptı.
Şirketin Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya ve İspanya'da yaptığı  araştırmanın sonuçlarına göre Andorid'den iOS'a geçişlerin hızlandığı ortaya kondu.
Yeni iphone kullanıcıları
Apple'ın son gözdeleri iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın yeni kullanıcılarının da analiz edildiği araştırmada, yeni iPhone kullanıcılarının yüzde 33,7'sinin eski Android kullanıcı olduğu ortaya çıktı.
İOS kullanımı arttı
Araştırma sonuçlarında, söz konusu ülkelerde Android kullanıcılarının oranı yüzde 3,1 oranında azalırken, iOS kullanımının yüzde 1,8 oranında artış olduğu görüldü.
İOS kullananlara daha zeki dediler
Daha önce Amerika merkezli bir şirket de Android ve iOS kullanılarına dair bir araştırma yapmıştı. Amerikalı şirket Chitika'nın yaptığı araştırma sonuçlarında, iOS işletim sistemine sahip cihazları kullananların daha zeki olduğu ortaya konmuştu.
Şirketin  yaptığı diğer  bir araştırmaya göre de iOS kullananların sonuca ulaşmada beyin fonksiyonlarının Android kullanıcılarına göre daha hızlı çalıştığı sonucuna ulaşılmıştı.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top