0
Türkiye'de devlet kurumlarına tahsis edilen 'gov' uzantılı internet siteleri ve e-mail hesaplarına, 12 farklı ülkeden saldırı başladı.
Devlet kurumlarının kullandığı ve sadece kamu hizmetine tabi olan kuruluşlara tahsis edilen ‘.gov’ uzantılı internet siteleri ve e-postalara karşı, 12 ülkeden eş zamanlı olarak siber saldırı başlatıldı.
3 gündür devam eden saldırıların ardından durma noktasına gelen sistemler sebebiyle, birçok e-posta spam olarak algılanmaya başladı.
Güvenlik tedbirleri artırıldı
Türkiye’ye karşı gerçekleştirilen siber saldırıların tamamının Güney Kore üzerinden gerçekleştiği iddia edildi fakat uzmanlar bunun sadece IP adresinin kamufle edilmesi sebebiyle böyle göründüğünü vurguladı.
Avrupa ve Asya kıtalarında bulunan 12 farklı ülkeden geldiği anlaşılan siber saldırılar sebebiyle güvenlik tedbirleri artırıldı.
3 gündür aralıksız sürdürülen saldırıların önceki gün akşam saatlerinde kesildiği ancak dün tekrar başladığı bildirildi. Saldırılar sonucunca '.gov' uzantılı e-posta adreslerinden atılan postaların alıcılarının gereksiz klasör olarak ifade edilen 'spam' klasöründe biriktiği belirtildi.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top