0
Google'ın gelir rakamları açıklandı. Açıklamalara bakacak olursak Nexus satışlarında önemli bir gerileme var. Nexus satışlarında bir önceki çeyreğe göre %2 gerileme var.  Çok önemli bir düşüş olmasa da yeni çıkan Nexusların pahalı olması bu düşüşe sebep olduğu iddia ediliyor.


Bu konu son zamanlarda fiyat performans telefonlarının popüler olması açısından önemli. Ucuz ama yüksek performans sunan cihazların çok satılması, pahalı cihazları etkiliyor. Google son cihazlarında fiyatları yukarı çekince satışlarda ve doğal olarak gelirlerde düşüş yaşanıyor.


Nexuslar özellikle Android'i tam anlamıyla kullanmak ve güncelleme desteği almak isteyenler satın alıyor. Zira Android'in güncellemeleri ilk olarak Nexus cihazlar için yayınlanıyor. Bu da Android dünyasında önemli bir detay.


Nexus satışlarındaki gerilemenin bir nedeni fiyatlar olarak görülürken bir nedenide telefon boyutlarındaki büyüme olarak görülüyor. Bunun yanında dünya dolar kuru dalgalanmalarının da telefon fiyatlarına etkisinin Nexus satışlarını etkilediği görülüyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top