0
Telefon almayı düşünenler, hangisini alacağına karar vermeden önce en ince detayına kadar araştırıyor. Haklılar çünkü sürekli telefon yenilenmiyor. Özellikle ülkemizdeki fiyatlar korkutucu durumda. Hangi telefonu alacağınıza karar verirken işlemciye de dikkat etmelisiniz çünkü yüksek kalitedeki uygulama oyunların çalıştırılmasının yanında telefonun ileri düzey yazılım özellikleri ve donanımının karşılanması için de kaliteli bir işlemciye ihtiyaç var. Bu yazıda o işlemciden bahsedeceğiz.

Exynos, Samsung üretimi bir mobil işlemci. Daha öncelerde bu işlemci Samsung cihazlarda Snapdragon ile birlikte kullanıldı. Galaxy S6 ile bu durum değişti. Özellikle Snapdragon 810'un ısınma probleminin olduğu söylentileri yayıldığı şu günlerde Samsung, Galaxy S6 cihazlarda kendi işlemcisini kullanmayı tercih etti. Exynos, testlerde ilk sıraya oturmayı başardı, dünyanın en iyi işlemcisi oldu.

Exynos 7420 Geekbench testlerinde Galaxy S6 Android 5.0.2 sürümünde Snapdragon 810'un üstüne çıkarak ilk sıraya oturdu. Telefon alacaklara duyurulur. Şuan dünyanın en kaliteli işlemcisi Galaxy S6 ve S6 Edge'de bulunuyor. Umarız söylentilerde olduğu gibi Samsung bu testlere müdahale etmiyordur.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top