1
CIA'nın senelerdir Apple cihazlarını korsan saldırılardan koruyan güvenlik kodunu kırmaya çalıştığı ortaya çıktı.
ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden'ın sızdırdığı, "The Intercept" dergisinin internet üzerinde yayınladığı belgelerde, CIA'nin, iPhone ve iPad cihazlarının güvenlik kodunu kırmak için yürüttüğü programın ayrıntıları yer aldı.
Belgelerde, CIA'nin söz konusu programı çerçevesinde "Jamborees" olarak bilinen ve senede bir yapılan gizli konferanslarda katılımcıların, Apple ürünlerine korsan saldırı düzenlemeye dair stratejileri ele aldığı görüldü.
Programa yönelik ilk belgelerin 2006 tarihli olduğu dikkati çekerken, bu, programın, Apple'ın kurucularından Steve Jobs'un dünyaya ilk iPhone'u tanıtmasından bir yıl önce başladığını ortaya koyuyor. Programla ilgili son belgelerin de 2013 yılına ait olduğu göze çarpıyor.
"The Intercept", CIA'nin Apple'ın güvenlik şifresini kırma çabasında eninde sonunda başarılı olup olmadığı konusunda ise bilgi vermedi.
CIA ve Apple, sızdırılan belgelerle ilgili olarak bir açıklama yapmadı.
Dünyanın en büyük sim kart üreticilerinden Gemalto, şubat ayı sonunda NSA ile İngiltere İletişim ve İstihbarat Kurumu’nun (GCHQ), sistemlerine sızmaya çalıştığını doğrulamıştı.



Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. securKEY Nedir?
    securKEY ile koruma altına alınan belgeler, securKEY bilgisayarınıza takılı iken açılırlar, securKEY takılı değilken korumaya alınan belgeler açılmaz. securKEY ile dosyalarınızı, belgelerinizi, resimlerinizi, müziklerinizi, videolarınızı veya projelerinizi şifreyen güvenlik amaçlı geliştirilmiş bilgisayara USB’den takılan donanımsal bir USB anahtardır. securKEY Türk mühendisleri tarafından 2 yılda Türkiye’de geliştirilmiş USB cihazdır.


    securKEY Neden Tercih Etmeliyim?
    securKEY'in farklı güvenlik fonksiyonunu destekyen, farklı modeli ile güçlü koruma sağlayabilecekleri bir altyapı sunar. İşte securKEY’i tercih etmeniz için onlarca neden.


    Kişiye Özeldir;
    Kişiye Özel Anahtar ve Tekrarsız Seri Numarası Her securKEY kişiye özel serilerle ve şifrelerle üretilir, farklı bir securKEY cihazının sizin dosyalarını çalıştırabilmesi donanımsal olarak imkansızlaştırılmıştır. Her securKEY tekil seri numarasına sahiptir, asla tekrar etmez dolayısıyla benzersizdir.


    Çok Hızlıdır;
    Ortalama İşlem Süresi = 5ms! securKEY şifrelemesi okadar hızlıdır ki, bir şifreleme ortalama 5ms sürer.


    Yerli Üretim;
    Ç Üretim Yeri : Türkiye! securKEY Türkiye’de projelendirilmiş, tasarlanmış, tüm yazılımları ve donanımları Türk mühendislerince geliştirilmiştir. Aracısız, stok problemsiz ve düşük maliyetle çalışabilmenin avantajını mutlaka kullanın.

    Detaylı bilgi için : www.securkey.com.tr
    SİPARİŞ VE SORULARINIZ İÇİN ahmet.firat@tmfgrup.com

    YanıtlaSil

 
tic
Top