0
Dünyanın ilk Ubuntu işletim sistemli telefonu BQ E4.5 10 dakika içinde stoklarını tüketti. Ön siparişe açılan telefona gösterilen ilgi sunucuların çokmesine neden oldu. İlk dakika 12 bin telefonun satıldığı BQ şirketinin sosyal medya hesaplarından duyuruldu. Yakın zaman içinde tekrar telefonun satışa çıkacağı da ilgililere aktarıldı.

Mobil işletim sistemlerine bir yenisi daha eklendi. Ubuntu OS Android'e rakip olmaya geliyor. İlk işinde de harika bir reklamla ortaya çıktı. Bu işletim sistemini taşıyan telefonun dakikalar içinde tükenmesi herkesin ilgisini çekecektir.

Bildiğiniz gibi Android bir Linux tabanlı işletim sistemi. Ubuntu'da Linux'un bir başka türevi. Yani Android ve Ubuntu OS aynı kaynaktan geliyor. Peki Ubuntu Android'den farklı ne sunacak? Önsiparişte telefonun hemen bitmesi bizce telefonun beğenilmesinden değildi. Zira telefonun reklamı bu şekilde yapılmadı. Belki bu yazıyı okuyanlarınızın çoğu BQ şirketini ilk defa duyuyor. O zaman ilgi gösterilen Ubuntu OS işletim sistemiyidi.

Merak ettiğimiz şey Ubuntu'nun Android'den farklı bize ne sunacağı. Zira yazılımcıları Google'ın yazılımcılarından iyi olamaz. Kaynak aynı kaynak, peki neden Android değilde Ubuntu OS? Bizde merak ediyoruz. Telefon kullanıcılara ulaştığında ve telefonla ilgili değerlendirmeler geldiğinde sizleri bilgilendireceğiz.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top