0
Sony son bir kaç yıldır sürekli sarar ediyor. Bunu önlemek için yeniden yapılanan şirket daha önce küçülmek adına Vaio bölümünü satarak bilgisayar işinden çıktı. Hala kendine gelemeyen şirket şimdi video ve ses bölümünü de satacak. Bu kararın hack olayından sonra çıkması ironik olsa da Sony'nin farklı alanlara odaklanıp kar elde etmesi gerekiyor.

Kar elde etmek adına Sony hiç istemediğimiz bir şey yapabilir. Sony telefon kısmını satabilir. Artık Sony telefonlar hayal olabilir. Sony'nin böyle bir krar alabileceği çok konuşulmaya başlandı. Sony'nin sadece Medya, PS ve görüntüleme sensörleri piyasasında kalacak. Özellikle PS'den çok kar elde eden şirket bu alana ağırlık verecek. Geleceğin araçları içinse sensörler üretecek.

Sony harika telefonlar üretiyor ama maalesef istediği karı bu telefonlardan elde edemiyor çünkü telefon piyasası gerçekten zor bir pazar olmaya başladı. Özellikle fiyat performans cihazlar pahalı cihazların önüne engel koyuyor. Bu durum Sony gibi şirketleri zor duruma sokuyor. Bakalım Sony, telefon kısmını elinden çıkaracak mı?


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top