0
Google'ın X labatuvarlarında hala geliştirme aşamasında olan önemli bir projesi var. Google, kalp krizi ve kaneri erken teşhis edebileceğini düşündüğü bir bileklik üzerinde çalışıyor. Kanser biraz zor gibi görünse de kalp krizleri çok kolay bir şekilde teşhis edilebilir. Günümüzde bir çok insan kalp krizi geçirirken farkına bile varmıyor. Doktora gittiğinde hala kalp krizi geçirdiğini öğrenen insanlar bile var. Bu bileklik size kalp krizi geçirdiğinizi ya da geçirebileceğinizi bildirecek.

Aynı bildirim kanser için olursa daha önemli bir etki bırakır. Vücudunuzdaki hücre değişimleri ve kanserin üzerindeki etkileri göz önüne alındığında bileklik durumu değerlendirerek size bildirecektir.

Yapılan araştırmalarda yapay insan derisinin kullanıldığını, bu derinin bildirimler konusunda daha gerçek bilgiler vermesi söz konusu olduğu söyleniyor. Bu tür hastalıklarda erken teşhisin önemi çok büyük. Google'ın asıl amacı da bu. Bileklik size rahatsızlığı erken teşhis etmenize yardımcı olacak. Bu teşhis ölümleri azaltacak.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top