0
Kitaplar hakkında Facebook'tan derin düşüncelerini paylaşan Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, insanları A Year of Books isimli guruba üye olmaya davet etmişti. Grubun onun için amacı insanlarıla kitaplar hakkında tartışmak. Okuduğu kitapları bu grupta değerlendireceğini söyleyen Mark, insanlardan kitap tavsiyesi de alıyor.

Gurubun bizim için önemli yanı, bazı insanların grup üzerinden Mark Zuckerberg'e Kur'an-ı Kerim okumasını tavsiye etmesi. Elbette Facebook'un kurucusu bu tavsiyeleri görüyor. Bizde nasıl tepki vereceğini merak ediyoruz.

Facebook'un kurucusunun Kur'an okuması önemli çünkü okuduğu zaman Müslümanlar için neler ifade ettiğini anlayabilecek. Bu anlayışın ise Facebook'a Kur'an'a ve peygamberlere yapılan saygısız paylaşımlara daha etkili çözümler üreteceğine emin olabilirsiniz. Facebook üzerinden Hz. Muhammed'e yapılan çirkin saldırıların ne kadar popüler olduğunu hep beraber gördük. Kur'an'a yapılan saygısızlıkların paylaşım rekorları kırdığını biliyoruz. Müslüman olmayan Facebook kurucusunun Kur'an okuyarak insanların kötü paylaşımlarla nelere saygısızlık ettiğini daha iyi anlayabilecek. Umarız Zuckerberg Kur'an'ı okur.

Son olarak bir cümleyle konuyu bitireyim. Zuckerberg'ten önce kendisine müslüman denen insanların Kur'anı okuması gerekiyor.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top