0
Android'in mağazası Google Play Store Appstore'a karşı liderliğini elde etti. Uygulama mağazaları bir kaç kategoride birbiriyle karşılaştırılabiliyor. Uygulama sayısı, ücretli ve ücretsiz uygulama sayısı, kullanıcı sayısı, indirme sayısı gibi kategorilerde incelenebilecek mobil mağazaların lideri 2014 yılında Google Play Store oldu.

Uzun zaman önce Android Market isminden vazgeçip Google Play Store adını alan Android'in uygulama mağazasının içinde barındırdığı uygulama sayısı 1 milyon 430 bin olarak belirlenmiş. Buna karşılık AppStore içinde yer alan uygulama sayısı ise 1 milyon 210 bin olarak belirtiliyor. Şimdi bir de biz değerlendirelim.

Apple, uygulamalar konusunda ekstra denetim uyguluyor. Bu nedenle her uygulamaya onay vermiyor. Ayrıca iPhone ve diğer cihazların uygulama ihtiyaçları, çeşitlilik az olduğundan çokta gerekli görülmüyor. Android ise daha özgür bir yapıya sahip. Açık kaynak kodlu bir yapısı olduğundan 25$ ödeyip işe yarayan bir uygulama geliştiren herkes uygulamasını yayınlayabiliyor. Bununla birlikte Android platformunda telefon çeşitliliği ve kişiselleştirilebilirlik çok fazla. Bu da uygulama geliştirici sayısını arttırırken uygulama sayısına da önemli karkı sağlıyor.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top