0
Uzun zamandır sıkıntılarla boğuşan şirket daha önce gelen tekliflere tam olarak ne cevap verdi bilinmiyor ama Samsung'un Blackberry'iy satın alacağı haberleri piyasayı olumlu etkilemiş görünüyor. Zira Blackberry'nin hisseleri bu haber yayılmaya başladığı günden bu güne artmaya başladı ve yükseliş devam ediyor.

Samsung Blackberry ile neden ilgileniyor. Blackberry'nin telefonları son zamanlarda ilgi görmüyor. Piyasa akıllı telefon sektöründe başka alanlara kaymasına rağmen Blackberry'nin yenilikleri takip edemediği açık. Beki Samsung bu satın almadan nasıl faydalanacak? Elbette patentlerle. Özellikle Blackberry'nin elinde bulundurduğu güvenlikle ilgili patentler Samsung'un ilgisini çekiyor. Bildiğiniz gibi Blackberry güvenlik açısından dünyanın en iyi telefonlarını üretiyor. Samsung şirketin bu özelliğinden faydalanmak istiyor.

Yakın geçmişte Samsung, yüksek güvenlikli telefonlarla ilgili yaptığı açıklamalarda Blackberry'den boşalan yeri kendilerinin dolduracağını ve özellikle şirketler için yüksek güvenlikli telefonlar üreteceklerini belirmişti. Şimdi direk olarak şirketi satın alarak piyasaya girmeye çalışıyorlar. Bakalım neler olacak?


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top